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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  11/11/2011
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FARIAS, D. A. de; ALVES, F. S. F.; SANTIAGO, L. B.; LIMA, A. M. C.; CAVALCANTE, A. C. R.; PINHEIRO, R. R.
Afiliação:  Daniele Alves de Farias, Bolsista, CNPq; FRANCISCO SELMO FERNANDES ALVES, CNPC; LAUANA BORGES SANTIAGO, CNPC; Ana Milena César Lima, Graduanda, Universidade Estadual Vale do Acaraú – UVA - Sobral, CE; ANTONIO CEZAR ROCHA CAVALCANTE, CNPC; RAYMUNDO RIZALDO PINHEIRO, CNPC.
Título:  Perfil dos produtores de caprinos e ovinos de quatro mesorregiões do Estado do Ceará.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 5.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2011, João Pessoa. [Anais...]. João Pessoa: [SEBRAE-PB]; EMEPA-PB, 2011. 3 f. 1 CD ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se caracterizar o perfil dos produtores de caprinos e ovinos de quatro mesorregiões do Estado do Ceará. O trabalho foi realizado nas mesorregiões dos Sertões Cearenses, Metropolitana de Fortaleza, Noroeste Cearense e Norte Cearense. Para coleta de dados, foi aplicado um questionário abordando questões sobre o perfil de 52 produtores. Nas mesorregiões Metropolitana e Noroeste Cearense prevaleceu a idade dos produtores entre os 36 a 50 anos. Nas demais mesorregiões, entre 51 e 65 anos e uma maior escolaridade (nível superior). Grande parte dos produtores adquiriu propriedade através de compra à vista entre os anos de 1996 a 2010 e apresentam experiência de 1 a 20 anos. O desenvolvimento da caprinovinocultura é observado pela inclusão de novos produtores na atividade. Profile of sheep and goat producers in four regions of Ceará State. Abstract: The objective was to characterize the profile of sheep and goat producers of four regions of Ceará State. The study was conducted in the Hinterlands of Ceará, Fortaleza Metropolitan Region and Northwest and North of Ceará. For data collection, it was used a questionnaire about the profile of 52 producers. In Northwest and Metropolitan Fortaleza Region, prevailed at the age of producers from 36 to 50 years old. In the other two regions, this value ranged from 51 to 65 years old, with a higher level of education of the producers (graduation level). Pproperties were acquired, mostly, by purchase in cash between the years of 1996 t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  x.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/46336/1/AAC-Perfil-dos-produtores-de-caprinos-e-ovinos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24801 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  14/03/2019
Data da última atualização:  14/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARBOSA, M. Q.; QUEIROGA, R. de C. R. E.; BERTOZZO, C. C. de M. S.; ARAÚJO, D. F. de S.; OLIVEIRA, L. I. G.; SILVA, J. Y. P.; BOMFIM, M. A. D.; GUERRA, G. C. B.; COSTA, S.; BESSA, R.; ALVES, S.; SOARES, J. K. B.
Afiliação:  MAYARA QUEIROGA BARBOSA, Federal University of Campina Grande (UFCG) - Campina Grande, PB, Brazil; RITA DE CÁSSIA RAMOS EGYPTO QUEIROGA, Federal University of Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; CAMILA CAROLINA DE MENEZES SANTOS BERTOZZO, Federal University of Campina Grande (UFCG) - Campina Grande, PB, Brazil; DALINE FERNANDES DE SOUZA ARAÚJO, Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN) - Natal, RN, Brazil.; LOUISE IARA GOMES OLIVEIRA, Federal University of Campina Grande (UFCG) - Campina Grande, PB, Brazil; JAIELISON YANDRO PEREIRA SILVA, Federal University of Campina Grande (UFCG) - Campina Grande, PB, Brazil; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; GERLANE COELHO BERNARDO GUERRA, Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN) - Natal, RN, Brazil.; SUEDNA COSTA; RUI BESSA, University of Lisbon, Lisboa, Portugal; SUSANA ALVES, University of Lisbon, Lisboa, Portugal; JULIANA KESSIA BARBOSA SOARES, Federal University of Campina Grande (UFCG) - Campina Grande, PB, Brazil.
Título:  Effect of diets with goat milk fat supplemented with exercise on anxiety and oxidative stress in the brains of adult rats.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Function, v. 9, p. 9, 2891-2901, 2018.
DOI:  DOI: 10.1039/c7fo01764b
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this study is to evaluate the effects of a diet with goat milk fat supplemented with physical training on markers of oxidative stress in the brain and anxiety behavior in rats. Adult male rats were randomly divided into six groups (n = 10 per group): control sedentary (CON) and exercised (CON-EX) groups, goat milk fat sedentary (GM) and exercised (GM-EX) groups, goat milk fat enriched with CLA sedentary (GM-CLA) and exercised (GM-CLA-EX) groups. The exercised groups were submitted to treadmill running during four weeks. Anxiety parameters were evaluated with the open field (OF) and elevated plus maze (EPM) tests. Malondialdehyde (MDA) and glutathione (GSH) levels were measured in the brain. Compared to the CON and GM groups, the GM-CLA group (p < 0.05), in which the animals were treated with goat milk fat with an increased CLA content, showed higher rearing. All exercised animals presented an increase in grooming when compared to sedentary animals. The number of entries in the open arms and time spent in the open arms was higher in sedentary groups (p < 0.05). MDA levels in the brain were lower in the GM group when compared to those in the CON group (p < 0.05). MDA increased in exercised animals (p < 0.05). GM and GM-CLA groups showed a significant elevation in the GSH levels in the brain. Goat milk fat, however, showed a potential effect on the reduction of oxidative stress, which was associated with a reduction in anxiety behavior. However, this ... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Goat milk; Goats.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC38989 - 1UPCAP - DD
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